Дания и Чехия въвеждат нови ограничения за пристигащите в двете страни,

...
Дания и Чехия въвеждат нови ограничения за пристигащите в двете страни,
Коментари Харесай

Дания и Чехия с нови ограничения за пристигащите от 27 декември

Дания и Чехия въвеждат нови ограничавания за идващите в двете страни, които ще влязат в сила от 27 декември. 

По информация на посолството на България в Копенхаген от тази дата гражданите, които нямат позволение за престояване в Дания , би трябвало да показват негативен резултат от тест за COVID-19. Той може да бъде PCR-тест, изработен до 72 часа, или бърз тест, извършен в границите на 48 часа преди влизането в страната. 

Пътуващите, които имат позволение за престояване в Дания, могат да избират дали да създадат тест преди пътуването си или в границите на 24 часа след идването в страната. 

От задачата ни акцентират, че условието важи и за имунизираните жители, само че не и за преболедувалите в границите на до 180 дни от установяването на коронавирусната зараза. Мярката не се ползва и за деца под 15 години. 

Подробна информация за разпоредбите за влизане в Дания и изключенията от тях може да бъде открита на интернет страницата на Министерство на външните работи, в рубриката " Коронавирусът - по какъв начин да пътуваме ":. 

Чехия също въвежда наложителен PCR-тест за всички пристигащи в страната. Той би трябвало да бъде изработен до 72 часа преди влизане в Чешката република, като новото условие няма да се ползва при пасажери, които са си сложили бустерна доза ваксина срещу COVID-19.

От българското посолство в Прага прецизират, че за деца под 12 години не се ползват каквито и да е ограничаващи ограничения. Остава условието за попълване на електронен формуляр на пътуващия и да го показват при поискване на граничния пункт. Формулярът може да бъде открит на следния интернет адрес:

Подробна информация за разпоредбите за влизане в Чешката република и изключенията от тях може да бъде открита на уеб страницата на Министерство на външните работи в рубриката „ Коронавирусът – по какъв начин да пътуваме “: 

А най-големият град в немската провинция Хесен - Франкфурт на Майн ще вкара от 27 декември 2G гривни за клиенти на дребно след коледните празници, предава БНР. Напълно имунизирани хора, на които е позволено да пазарят в магазини, биха могли да получат такава гривна. Носенето й е непринудено и има уверения, че тя не служи, с цел да се събират данни. За да се предотврати възможна корист, цветовете на гривните ще се трансформират всяка седмица, оповестяват медиите, като се базират на формалния информативен портал на града. Независимо от гривните, клиентите ще би трябвало да носят  и годни удостоверения за имунизация и персонални карти, защото е допустимо да има инспекции от градската полиция, предизвестяват локалните управляващи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР